Bestil din rengøring fra overalt på
Sjælland og de sydliggende øer

Bestil rengøring eller vinduespudsning uanset hvor i vores
kørselsområde du befinder dig. Vi kører på hele Sjælland,
så du altid kan få dækket dine rengøringsbehov hos os.

Bestil din rengøring fra overalt på Sjælland og de sydliggende øer_devices

Her finder du vores kørselsområde

Haslev

Haslev er byen hvor vi har vores hovedkvarter og kontor. Den lille by, med omkring 10.000 borgere, ligger et lille stykke – ca. 60 kilometer – fra København. Som landsby, blev Haslev første gang nævnt omkring år 1328, og blev i 1870 omdannet til en stationsby.

Selvom byen ikke har overdrevet mange indbyggere, huser Haslev alligevel 3 folkeskoler og 1 privatskole. Du finder dertil 2 idrætsefterskoler, Haslev Gymnasium og HF, og en afdeling af EUC Sjælland. Derfor bliver vores by tit kaldt for en ”skoleby”.

På vores hovedgade i byen, kan du finde en række spændende butikker der ligger langs vejen fra kirken og ned til stationen.

Faxe

Der er ikke mange der ved det, men byens navn ”Faxe” er faktisk gammel oldnordisk for ”hestemanke”. Man mener at dette skulle være fordi byen ligger på et højdedrag.

En af de ældste bygninger i byen er kirken, der stammer helt tilbage fra 1440. Kirken var i 1577 ude for noget af en uheldig oplevelse, da den sammen med præstegården brændte ned.

Byens største attraktion er Faxe Kalkbrud der hvert år tiltrækker mange gæster. Af bemærkelsesværdige virksomheder i Faxe, finder du både Haribo Lakrids A/S – der er verdenskendte for deres slik, og selvfølgelig Faxe Bryggeri – der har med drikkevarer at gøre.

Faxe Ladeplads

I byen Faxe Ladeplads, ligger der både en industrihavn, fiskeri og lystbådehavn. Derfor kalder vi byen for en vaskeægte havneby.

Faxe Ladeplads er en lille by, med kun knap og nap 3000 indbyggere. Heldigvis, løber Østbanen igennem byen, så der let er adgang til andre dele af Sjælland.

Omkring byen, ligger der både smuk skov og lækker strand. Specielt Dyrehaven og Freddet er meget besøgte naturområder tæt på byen.

Før i tiden, hed Faxe Ladeplads Hylleholt, og har formodentligt eksisteret siden 1500-tallet. Byen skiftede navn da den fik sin første havn, der skulle bruges til at lade kalk fra Faxe Kalkbrud på skibe.

Rønnede

Rønnede ligger ved Sydmotorvejen omkring 6 kilometer fra Faxe og 10 kilometer sydøst for Haslev.

Byen hører i dag under Faxe Kommune, og har et indbyggertal på 2473 og et areal på 400 km2. Rønnede – der er en del af Kongsted Sogn, voksede på et tidspunkt sammen med selve Kongsted, og derfor ligger Kongsted Kirke i byen. Kirken er pæn og velholdt.

Man er i gang med at planlægge en ny motorvej mellem Næstved og Rønnede, så trafikken til området kan få mere fart på. Motorvejen bliver ca. 15 kilometer lang, og kommer til at køre nord omkring Holme-Olstrup.

Glumsø

Den lille stationsby Gumsø ligger med sine 681 kilometer på jernbanestrækningen mellem Roskilde og Næstved.

Byens berømte biograf – Glumsø Bio, blev i 1923 tegnet af Johannes Tidemand-Dal. Glumsø har selvfølgelig også en skole, et medborgerhus og spejdercentret Næsbycentret. Omkring byen er der åbne naturområder, og det er beboerne i byen rigtigt glade for.

Byen huser også flere butikker, og har en hyggelig atmosfære. Den er stå absolut et besøg værd, hvis tiden er til et lille stop og en evt. bid mad. Bor du i denne by, og har du brug for vores hjælp, kan du klikke her og finde ud af mere om vores services.

Næstved

Den gamle købmandsstad Næstved er en af de større byer på Sjælland, og faktisk en af Danmarks ældste.

Byen har omkring 44.000 indbyggere og kommunen er 681 km2 stor. I byen ligger også et gammelt, klassisk hotel ved navn Hotel Vinhuset. Det har eksisteret siden 1778, og kan byde velkommen til 56 flot indrettede værelser. Det er klart et besøg værd.

Næstved er rig på kultur, og derfor kan du også finde et stort teater- og musikmiljø i denne by. Vi er glade for Næstved og folk der bor her, derfor kommer vi ofte på besøg for at servicere vores kunder.

Herlufmagle

Herlufmagle er blandt de mindre byer i Danmark – specielt når det kommer til indbyggertallet. De 1456 indbyggere er altid glade og smilende, og det er en by hvor man kan sige at ”alle kender alle”.

Herlufmagle hører ind under Næstved Kommune, men har sit eget sogn. Postnummeret er 4160, og det er et nummer de fleste har hørt omtalt.

Er du nysgerrig efter at finde ud af hvad vi kan tilbyde i Herlufmagle, så klik dig endelig ind på siden og læs mere. Vi har altid et godt tilbud til folk der bor i denne dejlige by.

Præstø

Havnebyen Præstø var tidligere en kendt købstad på Sydsjælland. Byen ligger ca. 20 kilometer fra Faxe og 25 kilometer fra Næstved. Byen hører i dag ind under Vordingborg Kommune.

På Adelgade – midt i den gamle bydel, foregår det meste af byens detailhandel. Her finder du butikker der forhandler næsten alt hvad dit hjerte kan begære af specialvarer. Byen er faktisk hjemsted for den danske superbil Zenvo, der blev præsenteret i 2009.

Vi er tit i Præstø på opgaver, så har du brug for vores hjælp, er det bare at booke en tid – så kigger vi forbi. Det skal du nok blive glad for.

Ringsted

På Midtsjælland, finder du den dejlige by Ringsted som er hjemsted for 22.898 glade indbyggere. Byen er en af Danmarks ældste byer, og har eksisteret siden 1000-tallet.

Nu skal man ikke forveksle denne Ringsted med den amerikanske by af samme navn – den er meget nyere og der bor kun 440 mennesker.

Ringsted ligger ikke specielt langt væk fra hvor vi holder til, så du kan nok forestille dig, at vi tit er på besøg. Skal du have ordnet udearealer mens vi er her? Ring eller send os en mail, så får du hurtig forløsning.

Sorø

Sorø er en idyllisk by på Midtsjælland. Når man bor i Sorø, er man Soraner, og dem findes der i skrivende stund omkring 8000 af.

Byen blev grundlagt i 1100-tallet, og har igennem tiden haft besøg af rigtigt mange af de helt store danske konger som f.eks. Christoffer 2., Valdemar Atterdag og Oluf 2.

Det tager ikke lang tid for os at køre fra Haslev til Sorø, så har du brug for os, kan vi hurtigt assisterer dig med hvad end du skulle have brug for. Hold dig endelig ikke tilbage, ring eller skriv til os i dag.

Vi svarer dig hurtigt.

Tureby

Tureby eller Tureby Sogn som byen også kaldes, havde ca. 200 indbyggere ved optællingen i 2020. Kirken i byen hedder selvfølgelig Tureby Kirke, og tæller 146 medlemmer af folkekirken.

Vi leverer selvfølgelig alle vores services til byens beboere, så er du iblandt dem er du velkommen til at kontakte os, for at få en snak om hvad der skal laves og hvad det skal koste.

Da dette lokalsamfund ligger tæt på vores hovedkvarter, kommer vi også gerne forbi, hvis du gerne vil have kigget nærmere på tingene. Også service- og erhvervsaftaler kan indgås med os, så hold dig ikke tilbage.

Køge

På Østsjælland finder du byen Køge, som den folkekære Kim Larsen nævnte ved navn i hans populære sang ”Syd for Køge” fra 1994. Den kan vi vist alle sammen godt synge med på.

Køge omfatter en masse forskellige byer, og udgør derfor Danmarks 18. største byområde. Du finder masse glade mennesker her, og 37.700 af dem, finder du i selve Køge by.

Vores medarbejdere kører gladelig til Køge for at hjælpe dig med hvad end du måtte have brug for hjælp til. Hold dig endelig ikke tilbage – kontakt os hurtigst muligt for at få et godt tilbud.

Bagsværd

Bagsværd befinder sig indenfor Storkøbenhavns bygrænse ca. 12 kilometer nordvest for Centrum. Byen hører ind under Gladsaxe Kommune, og Bagsværd har altid ligget tæt ved en trafikeret vej.

Før var det Frederiksborgvejen og nu er det motorvejen. Det betyder at vi hurtigt kan assistere folk i byen der har brug for vores services.

Der ligger også erhverv i Bagsværd, hvoraf et af de mere prominente er selskabet Novo-Nordisk, men selvom du ikke driver virksomhed i samme størrelse, kan du sagtens nyde glæde af en service aftale med os. Kontakt os allerede i dag. Vi er hurtige til at afgive tilbud.

Herlev

Herlev er endnu en bydel i Storkøbenhavn hvor vi tilbyder vores services. Byen har Rødovre mod syd, Ballerup mod vest og Gladsaxe mod nord. Der drives ca. 40 butikker fra byens bymidte.

Virksomhederne tæller firmaer som f.eks. Sats, Føtex og Matas.

Er du erhvervsdrivende i byen, og har du brug for vores hjælp, hører vi gerne fra dig. Er du privat boligejer eller -lejer, kan du selvfølgelig også benytte dig af vores ydelser.

Vi kommer tit til byen for at servicerer vores kunder, og har altid tid til at se på din opgave. Er vi ikke i nærheden når du ringer, får du selvfølgelig et tilbud i telefonen.

Lyngby

Lyngby kaldes også for Kongens Lyngby og hører hjemme i det nordlige Storkøbenhavn. Der bor ca. 56.000 mennesker i byen, der blev grundlagt helt tilbage i vikingetiden.

Man kan komme til byen med bus, tog eller i bil. Lyngbymotorvejen har en afkørsel til byen, og Helsingørmotorvejen går også lige forbi.

Vi tilbyder selvfølgelig alle vores services til folk i byen, så mangler du noget er det bare at slå på tråden eller trykke lidt på tastaturet for at sende os en mail. Vi kan altid give dig og en evt. nabo et rigtigt godt tilbud hvis i begge har brug for vores assistance.

Skovlunde

Skovlunde er som bekendt beliggende i Storkøbenhavn, og ligger mellem Herlev og Ballerup. Byen er en del af Ballerup Kommune, og blev første gang nævnt i historiebøgerne omkring år 1250.

Skovlunde havde på et tidspunkt en flyveplads (fra 1946 til 1980), men den blev nedlagt på baggrund af for mange støjklager fra de omkringliggende villakvarterer.

Har du brug for hjælp med dine udearealer i Skovlunde, er du mere end velkommen til at kontakte os for at modtage et uforpligtende tilbud. Vi er tit i byen, og hvis du og din nabo en dag beslutter jeg for at indhente et tilbud sammen, giver vi selvfølgelig også naborabat.

Vordingborg

Vordingborg tæller indenfor bygrænsen ca. 12.000 glade indbyggere. Tæller man satellitbyerne med, når vi faktisk op på omkring 18.000. Byen ligger solidt placeret i den Sydsjællandske bugt, og blev derfor tidligere brugt som et sted hvor færger lagde til og kastede anker.

Bor du i Vordingborg, og har du brug for vores assistance med at holde alger og mos væk fra dine udearealer, så er det jo bare at ringe.

Da byen ligger et stykke væk fra vores hovedsæde, kan du med fordel slå dig sammen med en nabo eller noget familie om vores services, så giver vi noget naborabat.

Værløse

Den Nordsjællandske by Værløse er nok mest af alt kendt fra vejrudsigten, da flyvestationen i byen i 2000erne var en stor del af Dansk Metrologisk Institut. Værløse hører ind under Furesø Kommune, og er en del af Region Hovedstaden.

Der bor ca. 13.000 indbyggere i byen, og de er fordelt på 56,68 km2.

Har du brug for et professionelt firma til at kigge på dine udearealer? Så hold dig endeligt ikke tilbage fra at ringe til os. Vi er altid klar på at give et godt tilbud til vores kunder i Værløse. Du kan fange os på vores telefon eller over mail. Klik ind her og læs nærmere.

Ballerup

Ballerup hører ind under Storkøbenhavn og er, klart nok, en del af Ballerup Kommune. Byen ligger omkring 16 kilometer nordvest for Centrum, og der går selvfølgelig S-tog mellem de to byer.

Byen udgør faktisk en ret stor del af kommunen med samme navn. I selve byen bor der 39.500 mennesker og i kommunen 48.600.

Vi har mange glade kunder i Ballerup, og de nyder alle sammen glæde af vores services mindst én gang om året. Det giver de bedste resultater og de gladeste smil. Har du også lyst til at smile hver gang du kigger på dine udearealer, så ring til os og få et godt tilbud.

Strøby Egede

En af de hyggeligste små kystbyer på Sydsjælland hedder Strøby Egede. Byen kan prale af have nogle af de gladeste indbyggere på Sjælland, og de står ved optælling ca. 4.500 mand stærkt.

Området omkring byen var allerede beboet i stenalderen. Det kan vi se på fund gjort ved udgravning af en grav fra jægerstenalderen – som fandt sted for omkring 6000 år siden.

Vi har ikke specielt langt fra vores hovedkvarter i Haslev til den flotte sommerby Strøby Egede. Skulle du derfor have brug for hjælp til at holde dine udearealer rene og pæne – kommer vi straks til undsætning. Det er bare om at ringe.

Mern

Der kan vist ikke være nogen tvivl om, at Mern ligger solidt placeret i det Sydsjællandske. Den lille by har omkring 1.000 indbyggere i en by hvor de fleste kender hinanden.

Byen er en del af Vordingborg Kommune, og hører derfor ind under Region Sjælland. Postnummeret er 4735, og kommunen har et samlet områdeareal på hele 621 km2.

Vi kommer med glæde på besøg i Mern for at hjælpe eksisterende eller potentielle kunder med deres ude arealer. Så falder du ind under en af de kategorier, så kontakt os gerne. Mern ligger et stykke væk, så du kan med fordel allierer dig med en nabo for at opnå rabat.

Lundby

Selvom Lundby er en meget lille by med knap og nap 800 glade indbyggere, er byen stadigvæk et dejligt sted. En af grundene er, at toget nærmest kører lige til døren hos hvem end du skal besøge.

Skolen i byen, Svend Gønge-skolen, har ca. 500 elever. De kommer fra hele den nordlige del af Vordingborg Kommune, som Lundby gladeligt hører ind under.

Lige som med mange andre byer på Sydsjælland, har vi lidt langt at køre. For at spare benzin og kørsel, anbefaler vi derfor at du tager din nabo under armen når du laver en bestilling. Vi sparer tid og penge, og den besparelse giver vi selvfølgelig videre til jer.

Tappernøje

Ved den Sjællandske syd-motorvej ligger den lille by Tappernøje der tæller ca. 1.600 indbyggere. Byen tilhører Næstved Kommune, og er derfor en del af den store Region Sjælland.

Byens skole, idrætsfaciliteter, daginstitutioner og supermarkedet findes i Brøderup, der nu er blevet en del af Tappernøje. De blev slået sammen tilbage i 2009 til stor glæde for begge byer.

Står du og leder efter et firma til at varetage dine opgaver på og omkring dine udearealer, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi kører gerne til Tappernøje. Slå dig sammen med en nabo eller en ven og få et rigtigt godt tilbud med naborabat.

Herfølge

Herfølge har været en stationsby siden 1908. Men byens rødder går endnu længere tilbage. I 1682 bestod byen nemlig kun af 22 gårde.

Det har ændret sig i dag, hvor byen kan prale af at være vokset til ca. 7000 indbyggere, og har et energivenligt boligområde der bliver kaldt for ”Fremtidens Parcelhuse”.

Herfølge er en by vi gerne besøger for at klare arbejde for dig. Alt du skal gøre er bare at måle op, og så ringe til os for at få et tilbud. Tager du din nabo i hånden når du laver din bestilling (og bestiller til ham/hende også), giver vi en gedigen naborabat til jer begge.

Greve

Greve er en bydel i Storkøbenhavn der tæller omkring 43.300 indbyggere, der har ca. 15 kilometer til den indre by i København.

Byen ligger tæt på motorvej, så det er let at komme til og fra Greve for de glade folk der både bor og besøger stedet. Vi kommer gerne på besøg hvis du har brug for os.

Du kan ringe til os i arbejdstiden, eller skrive til os døgnet rundt.

Vi bestræber os på at svare så hurtigt som muligt. Selv om der ikke er specielt langt til Greve fra vores hovedkvarter, giver vi selvfølgelig stadig vores kendte naborabat hvis i er flere på samme bestilling.

Solrød Strand

Solrød Strand ligger lige ud til Køge Bugt. Byen har ca. 16.800 indbyggere, og er en del af Solrød Kommune under Region Sjælland.

I byen finder du bl.a. attraktioner så som Solrød Centret og Solrød Strand Station. Herfra kører toget både mod København og mod Køge.

Har du nogle udearealer du skal have kigget på, så skal du så absolut ikke holde dig fra at gribe knoglen og give os et kald. Vi bestræber os på altid at have telefonen og et godt tilbud ved hånden så vi kan besvare dit opkald og give dig en god pris med det sammen.

Nærum

I den nordlige del af Storkøbenhavn, finder du den dejlige by Nærum. Byen er en del af Rudersdal Kommune og har i skrivende stund omkring 20.000 glade indbyggere.

Byen Nærum har eksisteret siden jernalderen, men blev først nævnt i historiebøgerne omkring år 1186. Før 1900-tallet var byen en landsby, men det ændrede sig derefter.

Vi tilbyder selvfølgelig alle vores professionelle services til borgere i, og omkring byen. Så skulle du mangle noget af det vi leverer, så skal du bare ringe eller skrive til os. Du kan altid klikke dig videre her, og læse mere om vores services og priser.

Holte

I den allermest nordligste del af Storkøbenhavn, finder du byen Holte, der med sit dejlige postnummer – 2840 og sine knap 20.000 indbyggere, er en skøn plet på landkortet.

Du finder byen mellem Rudersdal og Geels Bakke. Man kan sige at Holte ligger lige i smørhullet. Byens kirke er flot placeret på toppen af bakken, med udsyn til hele byen.

Mangler du hjælp til at få pæne og rene udearealer, så kontakt os før du kontakter noget andet firma. Vi besøger tit Holte, og giver dig gerne en rigtig god pris. Går du sammen med din nabo om en bestilling, giver vi f.eks. en gedigen naborabat.

Virum

Som mange af de andre byer vi servicerer, ligger Virum i Storkøbenhavn. Byen tilhører Lyngby-Taarbæk Kommune, og har det velkendte postnummer 2830.

I byen bor der ca. 15.000 indbyggere, der kan benytte et væld af forskellige transportmuligheder for at komme til og fra Virum. F.eks. er der en S-togsforbindelse til København Centrum.

Skal du have udført noget arbejde på dine udearealer, så er Algespecialisten det firma du bør kontakte. Vi kører glædeligt ud på opgaver i Virum. Virum er en smuk by, der skal holde mange år endnu, derfor er det vigtigt at du benytter et miljøvenligt firma som vores.

Gentofte

Gentofte ligger, som du nok kan regne ud, navn til Gentofte Kommune. Folk der bor i denne by, er nogle af de mest velhavende i hele Danmark. Derfor går de meget op i, at deres udearealer også står skarpt og flot.

Vi har altså masser at lave når vi kører til Gentofte.

Er du en af dem, der endnu ikke har haft besøg af vores professionelle medarbejdere, er det noget du bør prøve mindst én gang i livet. Kontakt os allerede i dag. Klik dig videre her for at læse mere om vores services.

Roskilde

Roskilde er en af Danmarks hurtigst voksende byer, og det er med god grund. Der er en masse historie knyttet til Roskilde, og det er en af landets ældste og flotteste byer.

Roskilde ligger ud til vandet og er derfor mere udsat for algeangreb på fliserne. Bor du i hus i Roskilde, så ved du også at det kræver en god del arbejde at fliserense.

Kontakt os for at få et godt tilbud på fliserens i Roskilde i dag. Du kan også læse mere om fliserensning i Roskilde ved, at klikke videre her.

Hvidovre

Bydelen Hvidovre ligger i Storkøbenhavn. Hvidovre har, med sine ca. 53.000 indbyggere (optalt i 2021), sin egen kommune, og ligger omtrent otte kilometer fra centrum af København.

Tilbage i 1682, bestod Hvidovre kun af 18 gårde og 14 huse. Byen voksede langsomt i begyndelsen, men begyndte stille og roligt at få fart på, da vi ramte starten af 1900-tallet. De mange store gårde blev derfor nødt til at udstykke deres land til parcelhusgrunde.

Hvidovre har et par bemærkelsesværdig fodbold hold som f.eks. HIF der dengang var i Superligaen, og Rosenhøj Boldklub hvor det store fodboldtalent Daniel Agger startede sin fodboldkarriere.

Glostrup

Glostrup har, med sine ca. 23.000 indbyggere, fundet sig godt til rette som en fremtræden bydel i Storkøbenhavn. Fra Glostrup har du ca. 11 kilometer til København Centrum. Du har Brøndbyvester mod syd, og Albertslund og Rødovre mod hhv. vest og nordøst.

Der er meget der tyder på, at byen Glostrup opstod omkring 1150. På samme tidspunkt blev byens kirke, Glostrup Kirke, nemlig opført.

Dengang, da Glostrup kun var en landsby, var det byens bønder der ejede alt jorden. I 1536, overgik det meste af jorden til kongen. Helt frem til midten af 2. verdenskrig, var Glostrup en selvstændig stationsby.

Brøndby

Brøndby kommune består af Brøndby Nord, Brøndby Strand, Brøndbyvester og Brøndbyøster. Her finder du også Brøndbyskoven, som er et af de smukkeste områder i Region Hovedstaden.

Pr. den seneste optælling (i 2021), bor der omkring 35.000 glade Brøndbygensere i kommunen.

Fordelt over de forskellige byer i Brøndby kommune, finder du hele 4 kirker: Brøndby Strand Kirke, Brøndbyvester Kirke, Brøndbyøster Kirke og Nygårdskirken. Du finder også 3 folkeskoler, der har elever fra børnehaveklasse til 9. klasse, samt ét 10. klasses center.

Før i tiden var der hele 7 folkeskoler, men de er blevet slået sammen, for bedre effektivitet og lavere omkostninger.

Rødovre

Rødovre hører til Storkøbenhavn, og havde ved seneste optælling ca. 41.000 indbyggere. Byen ligger ca. 10 kilometer fra Rådhuspladsen, og er placeret lige i det lune smørhul mellem Glostrup, Brøndby, Hvidovre, Valby og Herlev.

Der er ikke mange der ved det, men Rødovre Centrum åbnede i 1966 som det første indkøbscenter i Danmark. Noget som indbyggerne i byen var pavestolte af.

Der er rent faktisk en del kendte mennesker, som har haft deres dannende år i Rødovre. Listen tæller bl.a. Brigitte Nielsen, der senere hen blev gift med Sylvester Stallone. Den danske skuespiller Nikolaj Lie Kaas, kommer også fra Rødovre.

Hellerup

Bydelen Hellerup ligger i Storkøbenhavn, og er en del af Gentofte Kommune. Ser du mod øst, finder du Øresund og mod syd ligger Københavns Kommune og Østerbro. Østerbros nordlige del har også postnummer 2900 Hellerup.

I skrivende stund, regnes Hellerup som stedet hvor de mest velhavende danskere har deres adresse. Det blev der i 2007 lavet en tv-serie om, der hed 2900 Happiness.

Det er også i Hellerup, at vi finder en af Danmarks mest kendte veje, nemlig Strandvejen. Vejen skal ses som Hellerups omdrejningspunkt for både gennemfart og handel. Strandvejen er gennem årene blevet nævnt i en del musikværker.

Charlottenlund

Du finder Charlottenlund ved den skønne Øresundskyst i det nordlige Storkøbenhavn. Mod syd har vi Hellerup og mod nord Klampenborg. Lige som Hellerup og Klampenborg, hører Charlottenlund til de mest velhavende områder i hele Danmark.

Der vides ikke præcist hvor mange mennesker der bor i denne bydel, men i selve Gentofte Kommune, bor der omkring 75.000 personer.

Bydelen fik sit navn tilbage i 1733, og er opkald efter den danske Prinsesse Charlotte Amalie. Hun var datter af Frederik 4., og søster til Christian 6., som på et tidspunkt omdøbte herregården Gyldenlund til Charlottenlund Slot, med sin søsters navn i tankerne.

Taastrup

Taastrup eller Tåstrup er en forstad til København, og har til huse på Nordøstsjælland. Før i tiden, var der også en landsby ved navn Høje-Taastrup, men den er gennem de seneste år vokset sammen med selve Taastrup. Byen havde derfor, ved seneste optælling i 2021, et indbyggertal på omkring 35.000.

Det hele startede med Taastrup Station, der tilbage i 1847 blev kald for Køgevejens Station. Herfra er Taastrup udsprunget.

Byens detailhandel finder du langs Taastrup Hovedgade, der indtil 2006 var en del af Køgevejen. DSB har hovedkvarter i byen, og der er også flere små og mellemstore virksomheder i området.

Ishøj

Ishøj har postnummer 2635 og er en bydel i Storkøbenhavn. Ishøj ligger nær Køge Bugt Strandpark i Ishøj Kommune. I 1682, var Ishøj ikke mere end en landsby. Indbyggertallet i bydelen tæller pr. 2021 optællingen ca. 21.000 mennesker. Ishøj grænser op til Vallensbæk, Hundige, Greve Strand og Taastrup, og har 18 km til København Centrum.

Vores tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er vokset op i Ishøj, der bl.a. kan byde på et flot parcelhuskvarter, kaldet Tranegilde.

Du finder også en del virksomheder i byen, hvoraf den mest kendte nok er Ishøj Hegn. Denne virksomhed har til huse i byens industrikvarter – Industrivangen.

Smørum

Når vi taler om Smørum, taler vi faktisk bredt om både Smørumnedre, Smørumovre og Lille Smørum. De hører nemlig alle sammen ind under Smørum Sogn, der ligger i Egedal og Ballerum Kommune. De ligger alle tre lidt uden for København, men kaldes dog ikke for egentlige forstæder.

Der bor omkring 20.000 mennesker i Smørum. Smørumnedre, der er den største by i Smørum, blev omtalt allerede tilbage i 2085. I 1682 bestod området kun af 14 gårde, ét hus med jord og ni huse uden jord.

Det har heldigvis ændret sig noget siden dengang. Til stor glæde for menneskerne i byen.

Albertslund

Albertslund er en velkendt bydel i Storkøbenhavn. Byen har ca. 27.000 indbyggere, og ligger på dét der i daglig tale kaldes for Vestegnen. Omkring 60% af bydelens areal er dækket af naturområder, og derfor er Albertslund også kendt for at være en af Københavns mere grønne bydele.

Albertslund er kendt for dens opdelte trafiksystem, hvor bløde og hårde trafikanter aldrig behøver at komme i kontakt med hinanden.

Dette foregår ved hjælp af specielle stisystemer, der dækker det meste af byen. Albertslund er meget kulturel, og har udklækket store stjerner, som f.eks. rapperne fra Suspekt. De kan bl.a. opleves på Forbrændingen.

Hedehusene

Hedehusene ligger på Nordsjælland og har ca. 13.000 indbyggere. Byen er en stationsby som snart bliver udvidet med en ny bydel kaldet Nærheden. Dette projekt forventes at tiltrække op mod 7.000 nye mennesker til Hedehusene, når det engang står færdigt. Befolkningstallet forventes derfor at ramme ca. 30.000 i 2028.

Hedehusene hører til Region Hovedstaden, da byen ligger i Høje-Taastrup Kommune. Grunden til at Hedehusene findes, er fordi der skulle bruges en stationsby på jernbanestrækningen fra København og ud på Vestsjælland.

I Hedehusene finder du et stærkt foreningsliv og gode idrætsmuligheder. FDF og Hedehusene Idrætspark er to rigtigt gode eksempler herpå.

Karlslunde

Du finder Karlslunde på Østsjælland, lige ud for Køge Bugt. Karlslunde er en bydel i Storkøbenhavn, og ligger sydvest for Greve Strand og nordøst for Solrød Strand. Indbyggertallet i Greve Kommune, som Karlslunde hører ind under, tæller per dags dato ca. 50.000 indbyggere.

Noget af det Karlslunde er mest kendt for, er det mindeværdige slag om Karlslunde og Mosede, i år 1153. Dengang, var det en flok vendiske soldater der havde valgt at angribe Roskilde.

De blev efter et fejlet angreb, jaget tilbage til Mosede af danske tropper, hvor de endte deres dage ved at styrte ud over Mosede Klint.

Søborg

Søborg ligger som bydel i Storkøbenhavn, i den sydlige del af Gladsaxe Kommune. Ved sidste optælling, boede der ca. 69.000 personer i kommunen. Hvor mange af dem der bor i Søborg, vides ikke helt præcist. Søborg er, overordnet set, et øvre middelklasse-kvarter med masser af villaer.

Der bor ret mange børnefamilier i området, og der er derfor rigelig med adgang til både natur og rekreative anlæg. Hvis du nu tager målebåndet frem, vil du finde ud af, at Søborg ligger præcist 8 kilometer fra Rådhuspladsen i København Centrum.

I 2860 Søborg, blev der produceret tv-udsendelser til børneshowet Snurre Snups Søndagsklub.

Havdrup

Havdrup er en af de lidt mindre stationsbyer i Danmark, med ca. 4000 indbyggere. Byen ligger på Østsjælland mellem Roskilde og Køge. Den jernbane, der løber igennem byen, har altid heddet Lille Syd.

Byen Havdrup ligger ikke i Region Hovedstaden, men tilhører derimod Solrød Kommune i Region Sjælland.

Man går stærkt ud fra, at Havdrup har sine tidsmæssige rødder i middelalderen. Man ved, at byen i 1682 kun bestod af ni gårde. Da jernbanen kom til byen i 1870, begyndte Havdrup så småt at få vokseværk. I 1903 havde byen 403 indbyggere, og i 1945 var indbyggertallet mere end fordoblet.

Her finder du alle vores services